Till innehållsförteckningen MegaZinas diskussions forum

 

4 - Seth löser planetgåtan och hittar den hemliga gången.

När du kommer ut på borggården ser du att det står en man i pelargången på huset mitt emot.
Gå fram och tala med honom.
Det visar sig vara den andre mannen, Lascoyt, som tidigare kom inrusande till Agatha och berättade att drottningen blivit bortförd.
Tala med honom. Han har en hel del att berätta. När du inte har mer att fråga om, visa honom örhänget.


Han berättar att följeslagarna ska träffas på värdshuset Röda Tuppen för att göra upp en plan, och föreslår Seth att komma dit. Seth kan inte gå vanliga vägen men Lascoyt talar om att det finns en hemlig gång. Han ger Seth en liten lamm-figur och säger kryptiskt: "Mata monarken då dagsljuset över Atlantis har besegrat mörkret". Sen lovar han att uppehålla vakten så att Set kan smita in genom porten.


Vänta några sekunder och gå sedan runt hörnet och in genom dubbeldörrarna.
Där ser du en vakt i den inre hallen. Gå snabbt till det vänstra hörnet för att inte synas. Lyssna noga på vaktens fotsteg. Först hör du hur ljudet blir högre när vakten närmar sig. Vänta tills du hör stegen igen. Nu blir ljudet lägre. När det knappt hörs gå snabbt in i den inre hallen vrid till vänster och gå uppför trapporna.


Nu kan du ta det lugnt en stund. I rummet ser du ett lejon, djurens konung. Det är nog monarken som Lascoyt talade om. I rummet innanför hittar du ett slags planitarium med solen månen och jorden. En gul fläck på jorden föreställer Atlantis. Klicka på vevhuset för att starta apparaten. Den vänstra veven flyttar solen. Ställ solen så att den står i linje med den gula fläcken på jorden. Men nu lyser solen direkt på Atlantis.


Dagsljuset skulle ju just besegra mörkret. Placera med den högra veven månen mellan jorden och solen så att alla tre är i linje så som på bilden. Det är litet knepigt att ställa in rätt. När du får dem i rätt läge lyser det till och du ser hur lejonet öppnar munnen. Nu är det tid att "mata monarken". Stoppa in lammet i lejonets mun. Du hör ett ljud och märker hur en lönndörr öppnas. Gå ut genom lönndörren.


Du kommer ut i en gång.
Mitt emot dig finns en dörr. Men dörren är låst. Pröva om du har något som kan öppna dörren. Det visar sig att örhänget duger.
Du kommer in i en fängelsecell som turligt nog har ett fönster.
Titta ut, så ser du att det är ett av de fönster du såg från balkongen i byn.


Hoppa ut genom fönstret!Till föregående sida.Till nästa sida.

Lösningen är skriven av MegaZina och är baserad på spelet Atlantis 1 från Cryo Interactive Entertainment.

Bilderna är tagna från spelet. Hemsidan är privat och har ingen anknytning till nämnda företag.