Till innehållsförteckning Till MegaZins diskussions-forum

 

Skeppet

Ten hittar ett skepp och får en kristall

Efter att, driven av en oemotstånlig kraft, ha vandrat i dagar och nätter genom ödsliga snöhöljda trakter, får Ten plötsligt syn på ett slags skepp i en djup klyfta.
Gå fram till skeppet och gå ombord.


Gå ner för trappan och se dig omkring. Undersök det lilla rummet. På en tunna till höger om trappan ligger en trekantig sten. Då du pekar på den ändras din pekare och börjar att snurra. Det betyder att du kan göra något. I det här fallet att du kan plocka upp stenen.


När du klickar på stenen visas den fritt på skärmen. Högerklicka för att stoppa ner stenen i inventariet.
Gå in i det inre rummet. Där sitter en man på en bänk.


Klicka på mannen för att prata med honom.Du får då se en samling pratrutor. Klicka på dem en i taget så får du en hel det upplysningar. (När du är klar med en pratruta måste du klicka på mannen igen för att kunna välja en ny pratruta.)


Mannen berättar att han vaktar en kristall som varit inaktiv under en mycket lång tid men nu har börjat aktiveras. Ten, som är en "ljusets bärare" på grund av den tatuering han har i sin ena hand har blivit kallad för att föra kristallen till Shamala där mörkrets väktare finns.
Läs här mer om bakgrunden till historien.
Du får kristallen av mannen. Lägg ner den i inventariet.


När du frågar om stenen du hittat svarar han att den utgör en del av vägen.
När du frågat om allt gå runt i rummet och undersök det.
Under skrivbordet hittar du en liknande sten, endast mönstret är annorlunda. En tredje sten hittar du vid hängmattan på den högra väggen.


Längst bort i rummet finns en stor tavla med stjärnbilder på. När du för pekaren över tavlan ändras den på sex ställen till en snurra. Det innebär att du ska göra något med tavlan. Du kan inte ta tavlan men du kan använda något av det du har hittat på tavlan.
I ditt inventarium har du tre stenar och en kristall. Eftersom du ska ta kristallen till Shamala är det förmodligen stenarna som ska användas.
Här är nödvändigt med en varning. När du placerar en sten på tavlan och klickar på den förs du till någon annan plats. Du kan använda stenarna i vilken ordning du vill men du måste komma ihåg vilken ordning du valt. Du kommer senare att träffa på samma mönster som på stenarna och måste då klicka på mönstren i exakt samma ordning som du klickade på stenarna med motsvarande mönster. Väljer du den ordning jag föreslår här, kan du senare också klicka på mönstren i den ordning jag då föreslår.
Jag föreslår att du börjar med den sten som låg under skrivbordet, dels därför att det är det lättaste området och bra att börja med, dels därför att det ligger på CD1, så att du slipper byta skiva.


Varje sten kan bara placeras på en bestämd plats på tavlan. Stenen från skrivbordet placeras längst ned i mitten som på bilden här bredvid.
När du klickar på stenen börjar kristallvakten att röra i sin skål och strax får du färdas genom luften till Irland.Till Innehållsförteckning.Till nästa sida.

Lösningen är skriven av MegaZina och är baserad på spelet Atlantis 2 från Cryo Interactive Entertainment.
Bilderna är tagna från spelet. Hemsidan är privat och har ingen anknytning till nämnda företag.