Narayan - Balansens tidsålder

Del 3 - Slutet inte alltid gott.

Spara ditt spel och gör ingenting förrän du har hunnit fundera över vilka alternativ du har och vilka konsekvenserna blir.

Det uppdrag du fått av Atrus är att skaffa tillbaka länkboken till Releeshahn.
Vad du skulle göra med tjuven har du inte fått några order om.
Saavedro är väldigt hatisk mot Atrus och kan tänkas komma tillbaka och ställa till trassel om möjligt.
Han måste berövas alla möjligheter att göra något sådant.
Samtidigt har han lidit mycket så han borde få möjlighet att ta sig härifrån och söka upp de sina, de kan ju fortfarande vara i livet.
Du själv behöver inte frukta att bli fången här eftersom du ju har länkboken till Tomahna i ditt inventarium.

Alternativ 1:

Du kan göra som Saavedro ber dig och öppna det yttre kraftfältet så att han kan komma iväg, men kan du verkligen lita på att han ger dig länkboken. Han har ju inte varit mycket att lita på hittills.
Smiter han iväg med den kan han ju också ta sig till Releeshahn och det är ju inte önskvärt. Du måste nog se till att först få tag i länkboken innan du släpper iväg honom. (Har du sparat spelet så kan du ju alltid pröva och se vad som händer-)

Alternativ 2:

Du kan gå ut till honom och försöka få tag på boken och sedan gå in och släppa iväg honom. Det verkar att vara ett hyfsat alternativ förutsatt att han går med på att lämna ifrån sig boken.

Alternativ 3:

Vill han inte frivilligt lämna ifrån sig boken måste du försöka tvinga honom att ge dig den genom att stänga in honom mellan kraftfälten. Problemet är dock att när du stänger ett av kraftfälten så öppnas det andra.
Men vänta litet och tänk efter. När du kom hit var båda kraftfälten stängda. Strömmen var då avslagen. Om du hinner upp till övervåningen och kan slå av strömmen medan Saavedro är kvar vid farkosten blir han instängd där. Då kanske han lämnar över boken frivilligt.
Det verkar vara ett bra alternativ förutsatt att han litar på dig så mycket att han verkligen lämnar ifrån sig boken.
Gör han inte det har du inget annat alternativ än att lämna honom där instängd för alltid. Då har du ju i alla fall hindrat honom från att sätta sina hotelser mot Atrus i verket och Atrus kan ju alltid skriva en ny tidsålder.

Bästa alternativet verkar vara att pröva med alternativ 2 och om det inte lyckas gå över till alternativ 3.

Kombination av alternativ 2 och 3:

Börja med att undersöka om han möjligen lämnar ifrån sig boken frivilligt.
Gå ut till farkosten.
Han börjar genast att skrika på dig och hota dig om du inte genast släpper iväg honom.
Dra dig tillbaka men gå ut och gör ett nytt försök. Nu hotar han att kasta ut boken om du inte genast göt som han vill. Ingen idé att försöka längre.
(Gör du ett tredje försök så ger han sig på dig med hammaren och slår dig sönder och samman och spelet är slut. Har du sparat spelet kan du ju alltid pröva.)


Skynda dig upp för trappan till andra våningen och slå snabbt av strömmen.
Genom fönstret ser du att när det första kraftfältet stängs går Saavedro mot Farkosten utan att göra något försök att lämna ifrån sig boken. (Tur att du inte gick på hans lögner.)
När han märker att det andra kraftfältet inte öppnas förstår han att du överlistat honom och börjar skrika och gorma men faller sedan förtvivlad ihop på marken.


När du kommer ner har han lugnat sig och nu kommer han frivilligt fram till dig och ger dig boken och ber att du ska släppa ut honom.
Snäll som du är tänker du naturligtvis göra det.
Men först måste du ställa spaken åt höger så att det blir det yttre kraftfältet som öppnas när strömmen slås på igen. (Glömmer du det så tror Saavedro att du lurat honom igen och kommer upp för trappan och sår ihjäl dig och det är inget roligt slut.)


Gå upp till andra våningen igen och slå på strömmen.
Glatt vinkar Saavedro farväl, Om du inte redan har tagit länkboken så gå ner till den i undervåningen. Klicka annars bara på länkboken i ditt inventarium


Sen kliver han upp i frkosten och ger sig iväg för att leta upp sin familj som han tror lever därute någonstans.
Gå ner igen och dra spaken till vänster för att stäng det yttre kraftfältet.
Man vet aldrig vad Saavedro skulle kunna hitta på. Det är bäst att förhindra att han kan komma tillbaka hit. Skulle du nu vilja ta dig en titt på Releeshahn innan du far tillbaka till Tomahna är det ingen idé. Saavedro fick aldrig med sig nyckeln.


Ta fram länkboken till Tomahna i stället. Öppna den och klicka på bilden så först du genast dit.
Vänd dig om och gå mot dörren till Atrus arbetsrum.
Den öppnas och Atrus och Catherine kommer utspringande alldeles sotiga och med en förkolnad bok i handen. Alla deras länkböcker har brunnit upp. När de får veta att du lyckats få tag på länkboken till Releeshahn blir Atrus överlycklig han hade trott att allt hans arbete varit förgäves. Han tar upp nyckeln och kontrollerar att boken är intakt. Nu kan han fortsätta sitt arbete med att bygga en bättre värld som kompensation för den gamla som förstörts.

Så det blev ett gott slut i alla fall!

Till föregående sida.Till nästa sida.
Lösningen är skriven av MegaZina och är baserad på spelet
Myst III - Excile från Presto Studio
Bilderna är tagna från spelet. Hemsidan är privat och har ingen anknytning till nämnda företag.